skip to Main Content
Aitoa Keskustelua Pelottelun Sijaan

Aitoa keskustelua pelottelun sijaan

Sampo Terho (sin.) esitti (Karjalainen 19.3.) virheellisiä väittämiä SDP:stä ja puheenjohtaja Rinteestä. Terho pelottelee perikadolla, mikäli SDP pääsee päättämään asioista. Taustalla  on ymmärrettävästi Sinisten hätä puoluekartalta putoamisesta. Toisin kuin hän väittää, me olemme kertoneet avoimesti, miten tulevaisuusinvestoinnit rahoitetaan. Haluamme tehdä merkittäviä panostuksia koulutukseen, tutkimukseen kuin työllisyyteenkin, mutta olemme jokaisen vaihtoehtobudjettimme yhteydessä esittäneet mistä rahat otetaan, vieläpä hallitusta pienemmällä velanotolla.

SDP ei tähtää verotuksen lisäämiseen, vaan painopisteen siirtämiseen työn verotuksesta pääomien ja esimerkiksi listaamattomien yritysten osinkojen verotukseen. Jo poistamalla ison osan tämän hallituksen epäoikeudenmukaisista veronkevennyksistä olisi mahdollista kerätä merkittävä veropotti. Pitämällä veropohjan tiiviinä ja laajana meillä olisi jopa mahdollisuus keventää pieni- ja keskituloisten verotusta.

Vastuuttomien veronalennusten sijaan yhteisiä varoja on panostettava koulutukseen, hyvinvointiin ja infran kehittämiseen. Nämä tekijät ovat Suomen valtteja kansainvälisessä kilpailussa ja vahvistavat työllisyyttä. Uusia tehtaita ja investointeja syntyy sinne, missä uskalletaan katsoa tulevaisuuteen pelottelun sijaan. Tähän perustuu SDP:n tulevaisuuslinja. Eri vaihtoehdoista tulee käydä avointa keskustelua, mutta se ei saa antaa oikeutta pelotteluun tai virheellisten väittämien esittämiseen.

Seppo Eskelinen
kansanedustajaehdokas, SDP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top