skip to Main Content
Faktoja Hevoskyytien Sijaan

Faktoja hevoskyytien sijaan

Eduskuntavaaliehdokas Sanna Antikainen (ps.), toivoi kuulevansa demareilta (Karjalainen 25.1.19) kuinka Itä-Suomessa liikutaan, jos unelmat sähköautoista toteutuvat seuraavalla vaalikaudella.

Antikainen olisi huomannut jo toiveessaan virheen, jos olisi lukenut hiljattain julkaistun ilmastopoliittisen sekä vaaliohjelmamme. Tavoitteemme ei ole sähköistää Suomen autokantaa seuraavien neljän vuoden aikana, vaan tulevalla hallituskaudella laatia lähivuosikymmenille aikataulu, jolla voidaan siirtyä vähäpäästöiseen liikenteeseen kestävästi, hallitusti ja suunnitelmallisesti. Olipahan hallituspohja mikä tahansa niin hallitus joutuu laatimaan pitkän aikavälin ilmastotavoitteet Suomeen toimenpiteineen. Suomi on laaja maa ja tavoitteita on katsottava sen pohjalta. Maaseudulle ja kehäkolmosen ulkopuolella oleville maakuntiin ei voi asettaa ilmastotavoitteita jotka eriarvoistavat elämistä ja aluekehitystä maakunnissa.

Ohjelmassa todetaan myös Suomen hajanaisen yhteiskuntarakenteen vaativan ratkaisujen etsimistä useaa reittiä pitkin, yhtä soveltuvaa mallia ei ole. Jokaiselle ihmiselle on kyettävä tarjoamaan päästövähennysten aikaansaamiseksi keinoja, jotka ovat hänen saavutettavissaan.

Ilmastonmuutos on tosiasia, jonka huomiotta jättämisestä lapsemme ja heidän lapsensa maksaisivat kalliin hinnan. Tuskin kukaan meistä haluaa lisääntyviä ääri-ilmiöitä sääolosuhteissa, tai nähdä kuinka laajat alueet maapallolla käyvät elinkelvottomuksi kuumuuden ja merenpinnan nousun vuoksi.

Ilmastopuheista on siirryttävä tekoihin, jonka jokaisen puolueen pitäisi rehellisesti tunnustaa vaalihuumassa. Demareille on tärkeää, että muutosten vaikutusten on jakauduttava oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti.  Ilmastotoimien seurauksena tuloerot ja eriarvoisuus eivät saa kasvaa.

Lämpimästi suosittelen Antikaisen lisäksi muitakin tutustumaan SDP:n nettisivuilta löytyvään ohjelmaan, jolloin ei tarvitse muodostaa mielipidettään kilpakumppaneiden mielikuvien perusteella. Vaaliohjelmamme on teidänkin käytössä kun vaikuttaa että oma agenda selvästi kateissa.

Seppo Eskelinen
Eduskuntavaaliehdokas, SDP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top