skip to Main Content
Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki!

Uutispommit ei lopu ennen kuin nykyinen hallitus on valonsa sammuttanut. Liikenne- ja viestintäministeriön päivän uutinen uusien latujen avaamisesta infrahankkeiden rahoituksen suhteen on sinänsä toivottu ja odotettu ratkaisu mistä kaikki edunvalvonnassa mukana olevat tahot ovat puhuneet.

Mutta tämä ohituskaistamenettely hallituskauden lopussa ihmetyttää ja on aika tyly maakunnille. Ensin kannustetaan maakuntia mukaan ja panostamaan parlamentaariseen liikennejärjestelmätyöhön ja sitten kuitenkin toimitaan näin. Hiljaiseksi vetää, kun on hehkutettu tämän parlamentaarisen 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelman merkitystä ja että se tehdään yhdessä maakuntien kanssa johon kaikki pääsevät vaikuttamaan. Prosessin jälkeen vasta oli tarkoitus keväällä 2020 linjata keskeiset infrahankkeet ja strategiset tavoitteet. Asiasta viimeksi tällä viikolla käyty maakuntien kanssa keskustelua.

Nyt tämä ”ohituskaista” yhtiöineen ja pääomituksineen Turun ja Tampereen hankkeille tuntuu kyllä suoraan sanottuna märältä rätiltä päin näköä. Itä-Suomessa maakuntien yhteistyönä olemme ottaneet tuon 12-vuotisen suunnitelman ihan tosissaan ja olemme siihen vaikuttamiseen yhdessä valmistautuneet. Nyt kumminkin miljardiluokan ratahankekokonaisuutta on valtion avustamana saamassa turbovaihteen ja option ohi kaiken muun valmistelun. Tuntuu siltä, että Itä- ja Pohjois-Suomea pidetään suoraan sanottuna tyhminä hyväuskoisina renkeinä.

Haloo Helsinki!

Seppo Eskelinen
Kansanedustajaehdokas, SDP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top