skip to Main Content
Kalastus Ja Luontoliikunta Opetusohjelmiin

Kalastus ja luontoliikunta opetusohjelmiin

Suomessa on noin 300 000 metsästäjää ja 1,5 milj. vapaa-ajan kalastajaa. Harrastus periytyy yleensä isältä pojalle. Nykyisin myös äidiltä tyttärelle. 2016 kalastuslain uudistus mahdollisti samalla luvalla kalastamisen koko Suomessa. Tavoitteena oli aktivoida vapaa-ajankalastusta. Toisin on kumminkin käynyt ja kehitys 2000-luvun alun kalastajamääristä 2 milj. on pudottu 1,5 milj. kalastauksenharrastajaan.

Kalastus ja metsästys harrastuksena opettaa nuorille läheisyyttä luontoon, luonnon monimuotoisuutta ja se luo myös terveen oikeanlaisen suhtautumisen luontoon ja sen elämään.

Uskon, että luonnon ja luonnossa liikkumisen merkitys kasvaa tulevaisuudessa ja olisi tärkeää nuorille koulussa opettaa erä, kalastus ja luonnossa liikkumisen taitoja. Opetuspaketti voisi sisältää suoritettavan eräpassin jossa opeteltaisiin luonnossa liikkumista, kalastamista, kerrottaisiin jokamiehen oikeuksista ja opetettaisiin metsästämisen ja riistanhoidon taitoja. Kouluttajina voisivat toimia esimerkiksi kalastus -ja metsästysseurat tai kokeneet alan harrastajat.

Hyvänä esimerkkinä on kokenut erä ja kalamies Voitto Voutilainen joka vie Sotkuman koululaisia pilkkiretkille tutustumaan kalastuksen saloihin, näin perintö siirtyy tuleville sukupolville.

Seppo Eskelinen
Kansanedustajaehdokas, SDP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top