skip to Main Content
Lasten Ja Nuorten Oppimisen Polkua Vahvistettava

Lasten ja nuorten oppimisen polkua vahvistettava

Lapsen varhaisvuosiin panostamalla saadaan tutkimusten mukaan paras vaste sijoitetulle koulutuseurolle. Lapsen oppimiskyky on ylivertainen. Maksuton 2-vuotinen esiopetus, 5-6-vuotiaille, auttaisi kaikkia, mutta erityisesti heikommista lähtökohdista ponnistavia lapsia jo ennen koulun aloittamista. Alhaisen syntyvyyden Suomessa on jokaiselle lapselle annettava mahdollisimman hyvä startti elämän polulle. Tämä on myös koko yhteiskunnan etu.

Oppivelvollisuutta tulee laajentaa toiselle asteelle ja varmistaa kaikille nuorille nyky-yhteiskunnan vaatima koulutus ja osaaminen.  Ammatilliseen koulutukseen tulee palauttaa voimavaroja, jotta opiskelijalle voidaan antaa riittävä määrä konkreettista opetusta, opinto-ohjausta ja tarvittaessa myös erityistä tukea. 16-17 -vuotiasta ei pidä jättää omatoimisen opiskelun varaan, johon vain pienellä osalla nuorista on kunnollisia valmiuksia. On varmistettava opettajan ohjauksessa, että perusasiat myös oikeasti opitaan.

Työpaikoilla oppimisen ja oppisopimuskoulutuksen onnistuminen edellyttää myös sitä, että panostetaan  resurssien lisäksi työpaikkaohjaajiin ja ammatillisen opettajien työpaikkojen entistä tiiviimpään yhteistyöhön.

Seppo Eskelinen
Kansanedustajaehdokas, SDP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top