skip to Main Content
Mihin Ovat Kadonneet Keskustan Juuret?

Mihin ovat kadonneet Keskustan juuret?

Santeri Alkio oli kansanedustaja, eduskunnan varapuhemies ja ministeri kolmessa hallituksessa. Häntä pidetään maalaisliiton ideologisena isänä. Alkio painotti eri yhteiskuntaryhmien välisten erojen tasoittamisen tärkeyttä. Hän oli ”köyhän asialla” ja vaati,että edistyksen lippua on pidettävä korkealla. Alkio piti myös tärkeänä maaseudun kehittämistä ja kannatti perheviljelmien ja pienyritysten perustamista. Alkio vaati koko poliittisen toimintansa ajan yhteiskunnallisia uudistuksia ja tasa-arvon edistämistä.

Kuinka sopivat nykyisen keskustapuolueen politiikkaan Alkion ajatukset? Perin huonosti. Kun Alkio vaati maaseudun kehittämistä, niin tämän päivän keskustapuolue pääministeri Sipilän johdolla hylännyt aluepolitiikan ja kehittämisen sijasta keskittänyt toimintoja pääkaupunkiseudulle. Sipilän hallitus on myös leikannut kaikkein köyhimpien ihmisten sosiaaliturvaa kuten eläkkeitä. Köyhän asian ajaminen, joka oli Alkion keskeisimpiä tavoitteita on kokonaan unohtunut.

Viime päivien uutiset kertovat keskustan saaneen oikein pörssissä noteeratun ”alkiolaisen” kun ruotsalaisen suurpankin johtoon siirtyvä ministeri Berner ilmoitti olevansa yhtaikaa sekä ministeri että pankinjohtaja. Missä Alkiolaisuus?

Seppo Eskelinen
Kansanedustajaehdokas, SDP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top