skip to Main Content
SDP On Sitoutunut Kokomaan Raideverkon Kehittämiseen

SDP on sitoutunut kokomaan raideverkon kehittämiseen

Anu Vehviläinen syytti kirjoituksessaan (Karjalainen 26.3.) Antti Rinnettä Itäradan unohtamisesta, joten lienee syytä tarkentaa SDP:n kantoja. SDP on sitoutunut koko maan rataverkon kehittämiseen. Olemme johdonmukaisesti olleet ajamassa sekä Itäradan kehittämistä, että kolmen tunnin junayhteyttä. Hallitus on sen sijaan kunnostautunut saattamalla maakunnan raideliikenteen jatkuvaan epävarmuuteen leikkaamalla velvoiteliikennettä niin Nurmeksen kuin Pieksämäen suuntaan.

SDP ei myöskään ole tyrmännyt ajatusta, ettei merkittävien liikennehankkeiden rahoitukseen voisi etsiä uusi rahoitusmalleja, joissa eri toimijat tuodaan yhteen. Tässä tulee kuitenkin pitää julkisella puolella selvästi ohjakset käsissä. Sipilän hallituksen toimesta olemme saaneet erityisesti Pohjois-Karjalassa kouriintuntuvasti kokea mitä raideliikenteen ajaminen markkinavoimien syliin saa aikaan.

Ministeri Bernerin ajaman hankeyhtiön listalla Itäradan kehittäminen mainittiin hyvin pienellä präntillä Turun ja Tampereen hankkeisiin verrattuna. Herääkin väistämättä kysymys miksi keskusta ei hallituksessa aktiivisesti toiminut Itäradan kehittämisen puolesta, vaikka puolueella olivat niin pää- kuin liikenneministerinkin salkut? Joensuun ratapihan uudistamiseen ehdimme myös useammassakin budjettikäsittelyssä esittää määrärahojen lisäystä, kunnes hallitus sopivasti vaalien läheisyydessä päätti ottaa neuvostamme vaarin pienellä starttirahoituksella. Ministeri Vehviläiseltä on syytä pyytää sitä pitkää hankelistaa mitä hallitus ja hän ministerinä on maakuntaamme hoitanut liikennehankkeiden osalta

Seppo Eskelinen
Eduskuntavaaliehdokkaat, SDP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top