skip to Main Content

Hallitus on sitoutunut kunnianhimoiseen aluepolitiikkaan

Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala syytti hallitusta maaseudun ja aluepolitiikan unohtamisesta (Karjalainen 29.3.). Kun muistelee viimeksi kuluneita neljää vuotta ja silloisen porvarihallituksen, jossa myös siniset olivat mukana, aluepolitiikkaa niin ei jälkipolville jää paljoakaan kerrottavaa. Silloin leikattiin kovalla kädellä koulutuksesta, raideliikenteestä ja maakuntien elinkeinoista. Alueiden tasapuolinen ja koko maan huomioonottava politiikka loisti vahvasti poissaolollaan.

Nykyinen hallitus on sen sijaan tarttunut toimiin, jotta koko Suomea kehitetään sekä pystytään turvaamaan elämisen ja työnteon edellytykset koko maassa. Tämä hallitus on sitoutunut kunnianhimoisen aluepolitiikkaan, jossa nähdään, että eri alueiden ja koko maan tasavertainen kehittäminen on isossa mittakaavassa koko maan etu.

Eräänä esimerkkinä suunnanmuutoksesta ovat hallituksen ennätyksellisen suuret liikennepanostukset Pohjois-Karjalaan. Rahoitusta on suunnattu Kolin liikennejärjestelyjen laajentamiseen, Puhoksen ja Ylämyllyn liittymien parantamiseen sekä Joensuun ratapihan ja asemaseudun parannuksen jatkamiseen. Ratapihan hankkeen arvioidut työllisyysvaikutukset ovat yhteensä koko maakunnassa jopa 2000 henkilötyövuotta. Samoin perustienpidon parannukseen on tehty merkittävä 300 miljoonan vuosittainen korotus.

Samoin jotta pärjäämme yhä koventuneessa kansainvälisessä kilpailussa, on ensiarvoisen tärkeää, jotta vahvistamme koulutuksemme pohjaa ja kattavuutta. Viime kaudella toteutetut massiiviset leikkaukset koulutukseen osuivat erityisen kipeästi maakuntien yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

Nyt suunta on kääntynyt ja esimerkiksi tämän vuoden budjetissa olemme lisänneet korkeakoulujen perusrahoitusta 60 miljoonalla ja kaikkiaan koulutusta vahvistetaan yhteensä jopa 350 miljoonalla. Samoin ammatillisen koulutuksen sekaisin ajanut reformi tullaan korjaamaan, jotta yhä useammalle nuorella voidaan taata kunnollinen lähiopetus.

Tarvitaan aktiivista elinkeino- ja aluepolitiikan otetta, jotta maakuntien omia vahvuuksia voidaan tukea kasvua ja työpaikkoja luovalla tavalla. Tähän hallitus on vahvasti sitoutunut, toisin kuin Kulmala väittää.

 

-Seppo Eskelinen

kansanedustaja (sd)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top