skip to Main Content

Seppo Eskelinen: Itä-Suomi ei voi odottaa loputtomiin

TIEDOTE                                                                                                                                                     24.2.2024

 

-Itä-Suomi on kärsinyt merkittävästi Ukrainan sodan aiheuttamasta turvallisuuspolitiikan kiristymisestä ja venäjänkaupan loppumisesta. Marinin hallitus laittoi sodan sytyttyä nopealla aikataululla pystyyn valtiosihteerityöryhmän valmistelemaan Itä-Suomen tukitoimia ja myös toteutti ne nopeasti, sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).

-Sen sijaan Orpon hallitus on kovista puheitaan huolimatta hautaamassa Itä-Suomen tukitoimet jälleen uusiin työryhmiin, Eskelinen jatkaa. Nyt tarvitaan aktiivisia tekoja, Itä-Suomi ei voi odottaa loputtomiin. Hallitusohjelmassa suunnataan merkittävät tukitoimet ja investoinnit Länsi- ja Etelä-Suomeen, mutta Itä-Suomeen jää vain murusia.

Nyt hallitus valmistelee työ- ja elinkeinoministeriössä 400 miljoonan pakettia vihreän siirtymän hankkeille. Tästä olisi vihdoin korkea aika varmistaa myös Itä-Suomelle rahoitusta. Esimerkiksi jo pelkästään Pohjois-Karjalassa saataisiin rahoituksella liikkeelle useita hankkeita lähes 1,5 miljardin investointisuunnitelmista.

Samoin alkuvuoden PK-yritysbarometri kertoo karua kieltä yritysten tulevaisuudennäkymistä. Itä-Suomen rajamaakunnissa näkymät olivat heikoimmat. Vaikka kasvuhaluisia yrityksiä olisi, jarruttavat yleinen epävarmuus, saavutettavuuden heikentyminen ja osaavan työvoiman puute sekä näihin liittyvä hallituksen toimettomuus mahdollisuuksia kasvaa ja työllistää. -Nyt tarvitaan hallitukselta tekoja, eikä enää puheita ja lisää työryhmiä, Eskelinen painottaa.

-Itä-Suomi tarvitsee nopeasti konkreettisia toimia. Nyt ei ole aikaa odottaa. Meillä on vahvaa osaamista ja maailmanluokan yrityksiä, mutta ansaitsemme samat kasvun lähtökohdat kuin muukin Suomi, Eskelinen päättää.

 

Lisätietoja:

Seppo Eskelinen puh: 050 514 3350

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top