skip to Main Content

Kohti kuntavaaleja

Sosialidemokraatit lähtevät kevään kuntavaaleihin hyvistä asemista niin maakunnallisten kuin myös valtakunnallisten mielipidemittausten mukaan. Yhtään ääntä ei kuitenkaan ole vielä annettu, joten vaalityön ja hyvien ja pitkien ehdokaslistojen merkitys korostuu edelleen. Tarvitaan ehdokkaita eri elämänalueilta sekä eri ikäisiä ehdokkaita niin kattavan listan rakentamiseen kuin myös kotikunnan asioista päättämiseen. Meistä jokainen voi antaa panoksensa ehdokashankinnassaan. Tutkitusti suurin syy on miksi ei olla lähdetty kuntavaaleihin ehdolle on, että kukaan ei kysynyt mukaan.

Nämä vaalit tullaan muistamaan kuitenkin ennen kaikkea koronasta. Miten vaalityötä sitten tehdään? Puoluesihteerien yhteinen työryhmä parhaillaan pohtii yhteisiä pelisääntöjä vaalityöhön poikkeusolot huomioiden. Suurella varmuudella vaalit pidetään huhtikuussa, joten keskustelu vaalien siirrosta on syytä poistaa ajatuksista.

SDP:n kenttäväkeä tietysti harmittaa, jos emme pääsee toreille tapaamaan ihmisiä ja iso joukko talkooväkeä joutuu katsomaan sivusta vaalityötä. Puolueemme ja sen piirit tarjoavat ehdokkaille työkaluja sekä koulutusta erityisesti sosiaalisen median hyödyntämiseen vaalityössä. Lehtimainonta ja erilaiset kimppajakelut ovat isommassa roolissa myös tulevien vaalien vaalityössä ja äänestäjien tavoittamisessa.

Entä millä vaalit voitetaan? Vaalit voitetaan teoilla, joita Sanna Marinin hallitus on tehnyt kriisistä huolimatta. Korona-ajasta huolimatta hallitus on toteuttanut ison joukon tulevaisuuspanostuksia niin koulutukseen, varhaiskasvatukseen, oppivelvollisuusiän nostoon ja ilmaiseen toiseen asteeseen, varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen sekä hoitajamitoitukseen. Se on myös vienyt läpi merkittävät panostukset liikenneverkkoon ja sen kunnostukseen sekä nyt poikkeuksellisena aikana vahvan taloudellisen tuen kunnille, mikä takaa jatkossakin sen, että tärkeät lähipalvelut tuotetaan kunnissa ihmisiä lähellä.

Kuntavaaleissa ei siis päätetä maahanmuuttopolitiikasta, EU:n tukipaketista eikä ilmastopolitiikan linjoista niin kuin joku oppositiopuolue jatkuvasti huutaa. Kuntapolitiikassa ja kuntavaaleissa on tärkeä kuunnella kuntalaisia ja ihmisten arjen asioita ja juuri se on meille sosiaalidemokraateille kuntapolitiikan perusta.

Lähde siis ehdolle vaaleihin tai kysy tuttavapiiristäsi jotakuta ehdolle kuntavaaleihin. Kunnassa päätetään sinun arkesi palveluista.

 

-Seppo Eskelinen

kansanedustaja (sd)

 

Julkaistu Viikko-Pohjois-Karjala -lehdessä 4.2.2021.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top