skip to Main Content

Kolmella kärjellä

Sdp valmistautuu ensi kesän Tampereen puoluekokoukseen puolueemme puheenjohtaja Antti Rinteen ja pääministeri Sanna Marinin johdolla. Reilu viikko sitten valitun intoa puhkuvan pääministerin ja monessa liemessä keitetyn puheenjohtajamme tehtävä on hitsata puolueemme rivit kulkemaan saman suuntaan. Kesän puoluekokouksessa myös puheenjohtajan nuija siirtyy Sanna Marinille.

Reilun viikon takainen puoluevaltuuston kokous ja sitä ennen kahden loistavan ja valovoimaisen ehdokkaan kamppailu pääministerin jakkarasta jää monille mieliin loppuiäksi. Antti Lindtmanin rauhallinen ja asiallinen tyyli, jolla menestyksekkäästi on johdettu eduskuntaryhmäämme. Antti nauttii myös laajasta luottamuksesta eduskuntaryhmissä yhteistyön rakentajana. Sannan energinen ote ja näytöt puheenjohtaja Rinteen sairastuessa puolueen johtamisesta olivat vahva näyttö tehtävään.

Valinnat on tehty ministerivaihdoksineen ja nyt on työn aika. Hallitusohjelma ja sen jalkauttaminen sekä hallituksen sisäinen työkyky on saatava pelisääntökeskustelun kautta kuntoon. Hallituksen ja puolueemme on pystyttävä kertomaan niistä sosiaalisista, oikeudenmukaisista ja ekologisista panostuksista, joista tämän viikon budjettikeskustelussa päätämme suomalaisten arjen helpottamiseksi ja uuden työllisyyden sekä kasvun rakentamiseksi.

Meillä on nyt kolme osaavaa ihmistä johtamassa liikettämme: Sanna Marin hallitusta, Antti Rinne puoluettamme ja Antti Lindtman eduskuntaryhmäämme. Kolmen kärjen taktiikalla menemme kohti puoluekokousta ja politiikan talvea.

Viime viikko oli monella tapaa historiallinen ja sekava mutta erityistä ilonaihetta tunsin, kun aktiivimalli kuopattiin ja subjektiivinen päivähoito-oikeus palautettiin. Nämä ovat hyvä alku teoille, joilla usko liikkeeseemme palautuu. Tekoja oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen Suomen puolesta.

Hyvää joulua kaikille.

-Seppo Eskelinen

kansanedustaja (sd)

 

Julkaistu Viikko-Pohjois-Karjala lehdessä 19.12.2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top