skip to Main Content

Lentojen jatkuminen turvaa Pohjois-Karjalan elinvoimaa

TIEDOTE                                                                                                                                                          6.9.2022

 

-Olen oikein tyytyväinen, että Joensuun lentojen jatko etenee tällä hetkellä oikein hyvin aikataulussaan, sanoo kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Seppo Eskelinen (sd).

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotti tänään kilpailutusten päätöksistä, jonka voitti kotimainen Finnair. Lennot alkavat aikataulun mukaisesti jälleen 31.10. Keväällä hyväksytyssä vuoden ensimmäisessä lisätalousarviossa varattiin yhteensä 17 miljoonaa euroa maakuntien lentoyhteyksien jatkuvuuden turvaamiseen.

-Lentojen turvaaminen ja saavutettavuudesta huolehtiminen on elinehto maakunnan kehitykselle ja elinvoimalle, Eskelinen jatkaa. Sopimusneuvotteluissa on nyt tärkeää luoda kokonaisuus, jossa vuorotarjonta palvelee kattavasti sekä liikematkustajia että myös syöttöliikennettä ulkomaanlennoille.

-Toivottavasti koronapandemian hellittäessä ja matkailun elpyessä myös lentojen kysyntä vauhdittuu, niin tulevaisuudessa voimme löytää markkinaehtoisen ratkaisun lentojen turvaamiseksi, Eskelinen päättää.

 

Lisätietoja:

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

kansanedustaja (sd)

Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top