skip to Main Content

Diplomi-insinöörikoulutus vahvistaa Itä-Suomen koulutustarjontaa

TIEDOTE                                                                                                                                                        10.1.2022

 

-Tänään julkistettu Itä-Suomen yliopiston saama uusi diplomi-insinöörikoulutus vahvistaa merkittävällä tavalla sekä yliopiston houkuttelevuutta että vastaa työmarkkinoiden osaajapulaan, sanovat SDP:n kansanedustajat Merja Mäkisalo-Ropponen ja Seppo Eskelinen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkisti tänään maanantaina korkeakoulujen uudet koulutusvastuut, joilla vastataan alueelliseen työvoimatarpeeseen ja vahvistetaan elinkeinoelämän ja työllisyyden edellytyksiä, mutta samalla myös luodaan yhä useammalle nuorelle polku korkeakouluopintojen pariin.

-Koulutuksen turvaaminen suuremmalle osalle ikäluokista on elintärkeää Suomen kansainvälisessä menestyksessä ja talouden toipuessa koronakriisistä, kansanedustajat jatkavat. Ministeriö lisäsi myös joulun alla ensi syksylle aloituspaikkoja korkeakouluissa ympäri maan. Pohjois-Karjalan osalta paikkalisäykset kohdistuivat eritysesti IT-osaajien lisäämiseen.

Samoin Riverian koulutuskuntayhtymälle myönnettiin lupa kone- ja tuotantotekniikan englanninkieliseen koulutukseen viime joulukuussa.

-Yhdessä nämä toimet luovat vahvan tekniikan alan osaamis- ja koulutuskeskittymän Pohjois-Karjalaan. Se paitsi vastaa vahvistaa koulutuksen houkuttelevuutta, mutta myös koko maakunnan elinvoimaa, Eskelinen ja Mäkisalo-Ropponen muistuttavat.

 

Lisätietoja:

Merja Mäkisalo-Ropponen, puh. 050 357 9090

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top