skip to Main Content

Mäkisalo-Ropponen ja Eskelinen: Pohjois-Karjala tarvitsee toimivat lentoyhteydet

TIEDOTE                                                                                                                                                       4.10.2021

 

-On todella hyvä, että hallitus haluaa varmistaa koko maan saavutettavuuden ja tukee vahvasti maakunnallisen lentoliikenteen jatkumista, sanovat joensuulaiset SDP:n kansanedustajat Merja Mäkisalo-Ropponen ja Seppo Eskelinen.

Tänään julkistetussa valtiovarainministeriön ehdotuksessa neljänneksi lisätalousarvioksi varataan yhteensä 13,8 miljoonaa euroa maakuntien lentoyhteyksien turvaamiseen ensi vuoden elokuulle. Rahoituspäätöksellä voidaan turvata yhteydet Joensuun lentokentälle samalla kun tehdään työtä markkinaehtoisen liikenteen ja vuorotarjonnan lisäämiseksi yhdessä Liikenne- ja viestintäministeriön kanssa.

-Joensuu ja koko Pohjois-Karjala tarvitsevat kattavat liikenneyhteydet. Tämä on elintärkeää koko maakunnan kehittämiselle niin ihmisten, elinkeinoelämän kuin korkeakoulujen näkökulmasta, kansanedustajat jatkavat.

Tulee muistaa myös, että lentoliikenteen osalta 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman mukaisesti valtio pyrkii huolehtimaan kolmen tunnin saavutettavuustavoitteen toteutumisesta niillä alueilla, joilla tavoite ei täyty raideliikenteen keinoin ja sitoutuu tarvittaessa turvaamaan lentoliikennettä erillisten päätösten mukaisesti.

-Tämän päivän päätös antaa vahvan viestin siitä, että hallitus on sitoutunut saavutettavuuden turvaamiseen kattavasti koko maassa. Jotta maakuntien taloutta ja työllisyyttä voidaan parantaa, ovat toimivat ja kattavat liikenneyhteydet keskeisessä roolissa, Eskelinen ja Mäkisalo-Ropponen muistuttavat.

 

Lisätietoja:

Merja Mäkisalo-Ropponen, puh. 050 357 9090

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top