skip to Main Content

Mäkisalo-Ropponen ja Eskelinen: Pohjois-Karjala tarvitsee toimivat lentoyhteydet

TIEDOTE                                                                                                                                                      17.9.2020

Mäkisalo-Ropponen ja Eskelinen:

Pohjois-Karjala tarvitsee toimivat lentoyhteydet

”Pohjois-Karjalan elinvoiman osalta toimiva lentoyhteys on elintärkeä” sanovat kansanedustajat Merja Mäkisalo-Ropponen ja Seppo Eskelinen (sd). Lentoyhtiö Finnair tiedotti tänään, että se ei suunnitelmansa mukaan tule jatkamaan kotimaan lentoja Joensuuhun maaliskuun 2021 jälkeen.

Onneksi liikenne- ja viestintäministeriön alueiden lentoliikennettä selvittänyt työryhmä on jättänyt oman esityksensä, että valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille vuoden 2021 loppuun saakka, jotta liikennöinti voidaan turvata ja saadaan lisäaikaa pysyvän ratkaisun luomiseksi.

Itä-Suomen yliopiston, Euroopan Metsäinstituutti EFI:n ja monien merkittävien pohjoiskarjalaisten yritysten toimiminen edellyttävät nopeita yhteyksiä pääkaupunkiin ja tätä kautta myös maailmalle, kun jopa 50% Joensuun 126 000 lennosta on jatkolentoja. Teollisuuden investoinnit vaativat myös hyvää saavutettavuutta.

Alueiden tasaveroisen kehityksen kannalta ei ole hyväksyttävää, että alueet joutuisivat maksumiehiksi lentoliikenteen saavutettavuuden osalta. Myös hallitusohjelman kirjaus kolmen tunnin saavutettavuudesta niillä alueilla, joilla raideliikenne ei tätä mahdollista, velvoittaa lentoyhteyksien jatkon varmistamisen maakuntiin.

”Tämä esitys antaisi nyt aikaa löytää pysyvä ratkaisu lentoliikenteen turvaamiseksi” Eskelinen ja Mäkisalo-Ropponen sanovat. ”Pysyvä ratkaisu on löydyttävä, sillä maakunnat – Pohjois-Karjala tarvitsee toimivat lentoyhteydet”.

 

Lisätietoja:

Merja Mäkisalo-Ropponen, puh. 050 357 9090

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top