skip to Main Content

Mäkisalo-Ropponen ja Eskelinen: Rinteen hallituksen ensimmäinen budjetti näkyy vahvasti Savo-Karjalassa

TIEDOTE                                                                                                                                               17.9.2019

 

”Suomalaiset äänestivät viime kevään eduskuntavaaleissa muutoksen puolesta. Rinteen hallituksen ensimmäinen budjettiesitys lähtee nuo toteuttamaan tätä muutosta” sanovat kansanedustajat Merja Mäkisalo-Ropponen ja Seppo Eskelinen. Maailmantalouden epävarmuuden vallitessa määrätietoisen kansallisen talouspolitiikan rooli korostuu. Nyt tulee toteuttaa talouden pohjaa vahvistavat investoinnit koulutukseen, työllisyyteen ja liikenteeseen.

Toimivat liikenneyhteydet ovat Savo-Karjalassa arjen ja elinkeinoelämän toimivuuden edellytys. Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan nyt pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta. ”Tällä pystytään torjumaan kasvavaa korjausvelkaa, parantamaan turvallisuutta ja vahvistamaan yritysten toimintaa” Eskelinen sanoo. Työllisyyden parantamiseksi hallitus panostaa työnvälityksen ja palkkatuen resurssien nostamiseen ja hyviä kokemuksia tuoneiden kuntakokeilujen jatkamiseen. ”Palkkatuen uudistuksella on merkittävä vaikutus järjestökentän kautta, jolloin ihmisiä voidaan auttaa takaisin työmarkkinoille” Mäkisalo-Ropponen muistuttaa.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta korotetaan hallitusohjelman mukaisesti 60 miljoonalla heti ensi vuodesta alkanen. ”Tämä on todella hyvä uutinen niin Itä-Suomen yliopiston kuin ammattikorkeakoulujen osalta. Korkeakoulujen määräraha vahvistaa koulutuksen ja tutkimuksen keskeistä roolia koko niin Itä-Suomessa kuin koko maassa. Lisäksi se on myös merkittävä vetovoimatekijä alueella” Mäkisalo-Ropponen ja Eskelinen kiittävät.

Hallitus myös haluaa ottaa edeltäväänsä paljon kunnianhimoisemman otteen aluepolitiikassa ja sopi budjettiriihessä 26 miljoonan euron lisärahoituksesta. Tästä yhteistyöhön kaupunkien ja alueiden kanssa varataan 15 miljoonaa ja maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen 5 miljoonaa. Lisäksi hallitus esittää kuutta miljoonaa kuljetustuen jatkamiseen. ”Päätökset osoittavat ymmärrystä eri alueiden tilanteita kohtaan. Tämä hallitus haluaa huomioida koko maan tasapuolisen kehittämisen” Eskelinen ja Mäkisalo-Ropponen päättävät.

 

Lisätietoja:

Merja Mäkisalo-Ropponen, puh. 050 357 9090

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top