skip to Main Content

Perussuomalaisten oma linja hukassa

Kansanedustaja Jussi Wihonen kritisoi hallituksen työllisyyspolitiikkaa (Karjalainen 5.6.) ja syytti velkaantumisesta jälkipolvien piikkiin. Politikkaa voi kritisoida, mutta korona-ajan hallituksen toimet ovat kiistatta olleet menestys. Meillä on samaan aikaan pystytty sekä hillitsemään epidemiaa että tukemaan taloutta.

Hallitus on noudattanut sitä politiikkaa, mitä taloudet asiantuntijat ovat suosittaneet, ja suunnannut tukea yrityksille, kotitalouksille sekä kunnille. Näin olemme pystyneet välttämään ihmisen tulojen romahtamisen, yritysten konkurssiaallot ja kuntien ajautumisen leikkausten kierteeseen. Nyt ei pidä toistaa 1990-luvun laman virheitä ja kiristää liian varhain.

Samalla hallitus on, niin budjettiriihessä kuin kevään kehysriihessä, laittanut liikkeelle toimet lähes 80 000 uuden työpaikan synnyttämiseksi. Nämä luvut ovat eri ministeriöiden toteamia. Merkittävimpiä toimista ovat oppivelvollisuuden laajennus, työllisyyspalveluiden tukeminen sekä työllisyyden kuntakokeilu.

Lisäksi valtiovarainministeriö on laskenut, että hallituksen aktiivisella elvytyksellä pystyttiin pelastamaan jopa kymmeniä tuhansia työpaikkoja pandemian iskiessä Suomeen. Samoin viime viikolla eduskunnassa käsittelyssä oli vuoden kolmas lisäbudjetti, jossa suunnattiin yli miljardi uusiin kasvua luoviin investointeihin.

Kaiken oppositiopolitikoinnin keskellä perussuomalaisten oman linja jää kadoksiin. Puheenjohtaja Halla-Aho puhuu työehtojen heikennyksistä ja jopa yleissitovuuden murentamisesta ja samalla puolue vaatii menojen leikkaamista keskellä koronapandemiaa. Tämä iskisi ensin duunarin palkan heikkenemisenä sekä palvelujen ja avun rapautumisena, juuri kun meidän pitäisi tukea perheitä koronakriisistä toipumisessa.

Me sosialidemokraatit uskomme, että kestävä kasvu ja talous syntyvät niin kunnissa kuin koko maassa panostamalla työntekijöiden tukemiseen, koulutukseen, tutkimukseen ja investointeihin. Ne eivät synny ihmisiä rankaisemalla. Myös viisas kunta panostaa hyvinvointiin, elinkeinoelämän edellytyksiin ja koulutuksen vahvistamiseen.

 

-Seppo Eskelinen

kansanedustaja (sd)

 

Julkaistu sanomalehti Karjalaisessa 10.6.2021.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top