skip to Main Content

Seppo Eskelinen: Itäradalle viimein lähtölaukaus

TIEDOTE                                                                                                                                                30.9.2020

 

Seppo Eskelinen: Itäradalle viimein lähtölaukaus

”Päätös itäisen ratayhteyden linjauksesta Porvoo-Kouvola linjalle on merkittävä voitto koko Itä-Suomen edunvalvonnalle ja yhteistyölle” sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd). Itäisen suunnan raideyhteyden hankeyhtiöneuvotteluja jatketaan Porvoo-Kouvola-linjauksen pohjalta.

Porvoon ja Kouvolan kautta rakennettavan linjauksen vaikutusalueella on lähes kaksi miljoonaa ihmistä, 16 kaupunkia, 850 000 työpaikkaa ja reitti kulkee kokomaisuudessaan seitsemän eri maakunnan alueella. Se lyhentäisi parhaimmillaan matka-ajan niin Joensuusta kuin Kuopiosta Helsinkiin noin kolmeen tuntiin.

”Itäradalla olisi myös erittäin merkittäviä kerrannaisvaikutuksia talouteen ja työllisyyteen. Nopeat ratayhteydet heijastuisivat paitsi henkilöliikenteeseen, mutta myös teollisuuden investointipäätöksiin ja tätä kautta työllisyyteen” Eskelinen sanoo.

Seuraavana askeleena jatketaan neuvotteluja valtion ja kuntien välillä hankeyhtiön perustamisesta ja rahoituksesta Porvoo-Kouvola linjauksen pohjalta. ”Tämä on hyvä osoitus hallituksen vahvasta aluepolitiikasta ja siitä että koko maata halutaan kehittää, sekä siitä että Itärata ja sen kehittäminen nostetaan nyt samalle viivalle muiden tulevien nopeiden junayhteyksien kanssa” Eskelinen kiittää.

 

Lisätietoja

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

kansanedustaja (sd)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top