skip to Main Content

Seppo Eskelinen: Itäradan kehitys vahvasti liikkeelle 

TIEDOTE                                                                                                                                                21.1.2021

 

 -Talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätös tulevan Itäradan vahvistamisesta Porvoo-Kouvola linjalle merkitsee isoa harppausta eteenpäin, sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).

-Nyt työt ratayhteyden käytännön suunnitteluun voivat kunnolla alkaa ja hankeyhtiöt voivat aloitta työnsä. Itärataa viedään eteenpäin yhdessä muiden merkittävien Etelä-Suomen ratahankkeiden kanssa, Eskelinen jatkaa.

Porvoon ja Kouvolan kautta rakennettavan linjauksen vaikutusalueella on lähes kaksi miljoonaa ihmistä, 16 kaupunkia, 850 000 työpaikkaa ja reitti kulkee kokomaisuudessaan seitsemän eri maakunnan alueella. Se lyhentäisi parhaimmillaan matka-ajan niin Joensuusta kuin Kuopiosta Helsinkiin noin kolmeen tuntiin.

Itäradalla olisi myös erittäin merkittäviä kerrannaisvaikutuksia talouteen ja työllisyyteen. Nopeat ratayhteydet heijastuisivat paitsi henkilöliikenteeseen, mutta myös erityisesti teollisuuden investointipäätöksiin ja tätä kautta työllisyyteen. Itä- ja Pohjois-Suomen saavutettavuus on saatava muun maan tasolle.

-Linjaus on hyvä osoitus hallituksen vahvasta aluepolitiikasta ja siitä että koko maata halutaan kehittää, sekä siitä että Itärata ja sen kehittäminen on samalla viivalla muiden tulevien nopeiden junayhteyksien kanssa, Eskelinen kiittää.

-Samaan aikaan Itäradan edistämisen kanssa meidän tulee pitää huolta jo olemassa olevan raideverkon liikenteen sujuvuudesta ja turvallisuudesta, joten nyt on tärkeää viedä vielä maaliin sekä Karjalan- että Savon-ratojen peruskorjaus ja kunnostus ennen isoja raideinvestointeja, Eskelinen muistuttaa.

 

Lisätietoja

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

kansanedustaja (sd)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top