skip to Main Content

Seppo Eskelinen: Itäsuomalainen yhteistyö kantaa hedelmää liikennepolitiikassa

TIEDOTE                                                                                                                                              21.5.2021

 

-Itäsuomalainen yhteistyö kuntien, maakuntien ja muiden toimijoiden kanssa on jälleen osoittanut vahvuutensa, kun valtion ja kuntien neuvottelijat pääsivät yhteisymmärrykseen Itäradan suunnittelua edistävän hankeyhtiön perustamisesta, sanoo kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Seppo Eskelinen (sd). Tulevan hankeyhtiön tehtävänä on itäiseen ratayhteyteen liittyvä suunnittelu ja sen rahoittaminen aina rakentamisvalmiuteen asti.

-Hyvää yhteistyötä ja yhteistä edunvalvontaa osoittaa myös uudessa parlamentaarisessa 12-vuotisessa valtakunnallisessa liikennejärjestelmäsuunnitelmassa oleva kattava listaus Itä-Suomelle merkittävistä kärkihankkeista, kuten uudesta itäisestä ratayhteydestä, Savon ja Karjalan ratojen kehittämisestä sekä perusväylänpidon rahoituksen pysyvästä nostosta, Eskelinen sanoo.

Näiden merkitys koko alueen kehittämiselle on valtaisa niin aluekehityksen kuin elinkeinoelämän ja työllisyyden näkökulmasta. Koko Itä-Suomen saavutettavuuden nostaminen samalle tasolle muun Suomen kanssa tulee olla tulevan liikennepolitiikan kärkitavoitteita.

-Uskon että tämä yhteinen henki luo hyvää pohjaa myös jatkolle ja helpottaa niin Itäradan kuin myös liikennejärjestelmä suunnitelman hankkeiden toteuttamista, Eskelinen kiittää.

 

Lisätietoja:

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

kansanedustaja (sd)

Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top