skip to Main Content

Vahvoja toimia polttoaineiden hintojen alentamiseksi ja energiaomavaraisuuden turvaamiseksi

TIEDOTE                                                                                                                                                          7.4.2022

 

 -Olen oikein tyytyväinen, että hallitus esitteli tänään vahvoja toimia polttoaineiden hintojen alentamiseksi, sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd). Osana laajempaa pakettia varautumisen ministerityöryhmä tiedotti tänään, että biopolttoaineiden jakeluvelvoitetta alennetaan tälle ja ensi vuodelle 7,5 %.

-Alennus laskee bensan ja dieselin pumppuhintaa laajasti ja näin ollen tukee sekä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevia kotitalouksia kuin kannattavuuden kanssa kamppailevia kuljetusalan yrittäjiä. Raakaöljyn hinnalle emme paljon voi, mutta kotimaisin toimin voimme olla tukemassa niin yrityksiä ja kansalaisia, Eskelinen jatkaa.

Kokonaisuudessaan nyt esitelty paketti sisältää yhteensä noin 700 miljoonaa vihreän siirtymän edistämiseksi ja energiaomavaraisuuden vahvistamiseksi tämän ja ensi vuoden aikana. Paketti sisältää laajasti toimia puhtaiden energiainvestointien vauhdittamiseen ja fossiilisista polttoaineista irtautumiseen esimerkiksi liikennesektorilla.

Venäjän vastaiset pakotteet ovat merkinneet kotimaisen puuntarpeen voimakasta kasvua. Tämän vuoksi hallitus vauhdittaa osana pakettia metsäteollisuuden kotimaisen puun saantia suuntaamalla 40 miljoonaa puuterminaaliverkoston kehittämiseen sekä 10 miljoonaa yksityisteiden korjaamiseen, jotta puukuljetukset voidaan paremmin turvata metsästä tehtaisiin.

-Metsäteollisuuden toimintaedellytysten vahvistaminen on ensiarvoisen tärkeää koko Pohjois-Karjalan ja laajemmin koko Itä-Suomen elinvoiman ja työllisyyden turvaamiseen. Yhdessä kuljetusalan tukitoimien kanssa paketti luo teollisuudelle vahvaa siltaa yli vaikeiden aikojen, Eskelinen päättää.

 

Lisätietoja:

Seppo Eskelinen, puh: 050 514 3350

kansanedustaja (sd)

Maa- ja metsätalous- sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top