skip to Main Content

Vappupuhe 2020

Vietämme tänä vuonna vappua poikkeuksellisissa olosuhteissa koronaepidemina vuoksi, joten tänä vappuna voit katsoa vappupuheeni alla olevasta linkistä ja lukea sen myös alla.

Vappupuhevideo: Vappupuhe 2020 Seppo Eskelinen

Oikein mukavaa ja rauhallista vappua kaikille!

 

Vappupuhe 2020

Hyvät ystävät, toverit vietämme hyvin poikkeuksellista Vappua

Poikkeuksellisissa olosuhteissa kriisin vaikutukset suomalaisten arjen, työelämän, talouden kuin myös suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannalta koskettavat ja jopa pelottavat meitä kaikkia.

Enpä olisi ikinään uskonut, kun vuosi sitten eduskunnassa työni aloitin mitä kaikkea eteen voi tulla täällä isolla mäellä ensimmäisen vuoden aikana. Hyvän hallitusohjelmamme jalkauttaminen on jo kaikesta huolimatta hyvässä vauhdissa ja kriisien selättäminen sekä lainsäädäntötyö on ollut edustajan arkea aamusta iltaan viime viikkoina.

Suomalaiset arvostavat vahvaa johtajuutta, jolla pääministeri Sanna Marin on johtanut hallitusta. Marinin hallitus on paineen alla pystynyt reagoimaan viikoittain lainsäädäntövalmistelulla ja taloudellisin keinoin hyvin vaikeaan tilanteeseen ja kriisin haasteisiin. Suomalaiset ovatkin antaneet vahvan tukensa hallitukselle ja sosialidemokraateille niin kuin kannatuskyselyt osoittavat. Olemme aina vaikeina aikoina olleet valmiita kantamaan vastuuta suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta ja suomalaisista.

Vappu on ennen kaikkea työväen juhla. Tänä Vappuna moni palkansaaja kokee epävarmuutta arjessaan. Edellisen hallituksen aktiivimallit ja kikyt on pääosin pyyhitty pöydiltä. Tilalle tuli kevään vaikea työmarkkinakierros sekä kriisin myötä päivittäin lisääntyvät YT-neuvottelut, lomautukset ja irtisanomiset. Sdp on aina palkansaajan puolella, niin tässäkin tilanteessa. Ketään ei jätetä yksin.

Hallitus tekee koko ajan toimenpiteitä millä helpotetaan työttömien, lomautettujen ja pienituloisten arkea toimeentulon osalta. Lisäksi laajoilla yritysten tukipaketeilla pyrimme pelastamaan työpaikkojamme sekä yrityksiämme. Kriisin hoidossa tärkeintä ihmisten terveyden lisäksi on yrittää kaikin keinoin pelastaa suomalainen osaaminen, työ ja yritykset, jotta pääsisimme kriisin jälkeen kasvun uralle.

Moni on yksin tänä vappuna. Nyt onkin tärkein tehtävä muistaa ja auttaa läheisiä, ystäviä ja naapureita.

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on näyttänyt vahvuutensa. Olemme hyvällä yhteisellä näkemyksellä ja yhteistyössä rakentamassa polkua millä löydämme tien ulos koronakriisistä sekä sen inhimillisistä ja talousvaikutuksista.

Kriisin aikana on tärkeää, että pidämme tässä tilanteessa kaikki mukana ja huolehdimme heikoimmista, jotta kukaan ei jää yksin eikä yhteiskunnan avun ulkopuolelle. Erityisesti haluan toivoa voimia meidän terveydenhuollon arjen sankareille tärkeään työhönne.

Toivotan teille kaikille hyvää työväenjuhlaa. On selvää, että maailma on erilainen pandemian jälkeen. Siihen haasteeseen tarvitaan meitä kaikkia suomalaisia sillä vahva ja toimiva hyvinvointiyhteiskunta, jota me sosiaalidemokraatit olemme olleet rakentamassa, on edelleen paras vakuutuksemme tulevaisuudenkin suhteen.

Hyvää vappua kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top